Escola de Música Joan Valls

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici

CONCERT DE L'ORQUESTRA DEL 35è ANIVERSARI

Correu electrònic Imprimeix PDF

El passat dissabte 9 d´octubre, l´Escola de Música Joan Valls va fer el concert de Festa Major, que aquest any coincidia amb la cloenda dels actes commemoratius del  35è aniversari de l'escola.

Durant el curs passat es va fer una feina intensa per contactar amb exalumnes que havien passat per l´orquestra de l´escola al llarg d´aquests 35 anys, per tal d'unir-se als alumnes actuals de l'escola i  formar una gran orquestra simfònica, que és la que vam poder escoltar dissabte.

         

La resposta dels exalumnes a la convocatòria va ser tot un èxit. L'orquestra estava formada per setanta instrumentistes, entre alumnes actuals i exalumnes, i cinquanta cantaires, incloent els de  la coral Guisla, que va néixer al si de l´escola de música ja fa uns quants anys.

Els exalumnes van respondre a la nostra crida des de diferents llocs de catalunya, de l'estat, i fins i tot alguns van viatjar des d'altres llocs d'Europa per tal de no perdre's l'esdeveniment.

Portàvem quatre setmanes assajant els dissabtes sense descans , alguns exalumnes feia vint anys que no tocaven el seu instrument. Només una petita minoria s´ha dedicat professionalment a la música, la resta tenen altres professions. Això no va ser obstacle per treure la pols a l´instrument i demostrar una professionalitat  bàrbara.

L´església de Santa Maria de Caldes estava a rebentar, i l´emoció del concert i del retrobament de vells companys, així com les vivències reviscudes pels qui llavors eren pares de l'escola van fer molt entranyable la trobada.El públic va acollir  l´experiència amb entusiasme, i l´entrega va ser total per totes dues parts.

Des de l´escola creiem que ha valgut molt la pena l´esforç que ha suposat imaginar i donar vida a aquest projecte, i els qui vàrem ser mestres de tota aquella generació d'alumnes mestres ens hem adonat que no només els vam ensenyar música ,sinó coses molt més profundes: entusiasme, companyerisme i amor per la feina ben feta.

Els alumnes, tots, ens van demostrar amb la seva feina i el seu entusiamsme que, a part de ser els seus mestres, vam ser (i per molts, ho som encara ara) una part molt important dins del seu creixement com a persones.

 

Flash Notícies

Tastets d'instruments:

https://goo.gl/photos/BYhn82ar8njGAKNB8

Concert de Nadal 2016:

https://goo.gl/photos/DxXXPH3h997nJTiY8

Música per a nadons:

https://goo.gl/photos/BqqJKtEn8CyYznHa9

Concert del 40è aniversari:

https://goo.gl/photos/ozUwASRUjr4Bq7oB9