Escola de Música Joan Valls

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici L'escola

L'escola

Correu electrònic Imprimeix PDF

HISTÒRIA

L´Escola de Música Joan Valls va néixer l´octubre de l´any 1975 per iniciativa d´uns membres de la junta del Casino de Caldes, que veient que Caldes tenia tradició de grups musicals, van veure la necessitat de crear una escola de música.

El primer curs 1975-1976 començà amb 36 alumnes, dels quals 15 ja es van examinar al Conservatori del Liceu amb una mitjana d´Excel.lent. El curs costà 97.990 pessetes.

 A partir d´aquí l´escola va anar creixent cada vegada més fins que van començar els problemes de finançament. Aleshores, alguns pares sensibilitzats amb la música varen iniciar les gestions oportunes perquè l´Ajuntament del municipi se´n fes càrrec. Així va ser com l´escola de música va passar a ser Municipal.

 Es va crear un Patronat presidit per l´Alcalde o un regidor, professors de l´Escola i el Sr. Joan Poble com a membre Fundador. Posteriorment s´acorda posar nom a l´escola i s´escull el de JOAN VALLS , que va ser un músic calderí que anava per les cases ensenyant la música als infants els anys 60-70.

Actualment l´escola compta amb 250 alumnes i molts d´aquells que van començar són avui músics professionals.

L´Escola Municipal de Música Joan Valls està ubicada dins el Centre Cívic de Caldes, al carrer Buenos Aires 16-18 on també hi ha el Taller d´Art Municipal, Radio Caldes i el Servei Juvenil El Toc.

ESPAIS

Planta baixa
Secretaria, 5 aules de llenguatge musical, Sala d´Actes, despatx de Direcció i lavabos.

Primer pis
7 Aules d´instrument, sala de professors, 2 aules d´estudi ( una d´elles amb piano) i lavabos. 

La sala d´Actes té un piano de cua i un petit escenari on fem les audicions de l´escola.

Té una capacitat per unes 100 persones i la seva utilitat és polivalent, ja que es poden apilar les cadires i s´hi poden fer activitats de moviment com danses, jocs…

S´hi poden fer concerts de petit format, projectar pel.lícules, classes col.lectives, reunions…….


 

Flash Notícies

Ja el tenim aquí! L'esperat i flamant nou COR GOSPEL de l'EMM Joan Valls!

Els assajos van començar dilluns dia 1 d'octubre de la mà de l'Esther Condal, que dirigeix fins a més de 50 cantaires de totes les edats, en una agrupació plena d'energia i bones vibracions a la que desitgem grans èxits.

Estem desitjant sentir-vos!!