Escola de Música Joan Valls

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici

Un complert article sobre la nostra escola i els seus 40 anys

Correu electrònic Imprimeix PDF

Concerts i homenatges amb motiu del 40 aniversari de l'Escola Municipal de Música Joan Valls

(de la pàgina web de l'Ajuntament de Caldes de Montbui)

Dimarts, 20 de gener de 2015 a les 13:44

Alumnes i professors de Joan Valls celebren els 40 anys de l'escola amb un generós programa d'actes i converteixen el 2015 en un exponent del seu compromís amb la música i amb el poble

L'Escola Municipal de Música Joan Valls celebra els 40 anys amb un programa d'actes que permetrà reunir alumnes i professors de tots els temps. Per commemorar les quatre dècades de servei al poble i a la pedagogia musical, el centre ha col·locat 9 grans esdeveniments al calendari, l'últim a l'octubre (mes en el qual va arrencar l'escola, l'any 1975).

El regidor de Cultura, Josep Gallart, i la directora de l'Escola, Montserrat Pieres, han presentat el programa del 40è aniversari, que és fruit dels lligams que manté l'escola amb centenars de calderins i calderines que han après a estimar la música dins les seves aules.

Per aquest motiu, el programa inclou concerts de grups estables de Joan Valls (com l'Octet o l'H3O, concerts d'alumnes de totes les edats que estudien ara a l'escola, concerts d'antics alumnes, concerts de professors i, fins i tot, una actuació d'ex alumnes que han aconseguit dedicar-se professionalment a la música. La cloenda de tot plegat serà el 17 d'octubre a l'església de Santa Maria, amb alumnes i ex alumnes i la companyia de la Coral Guisla (consulteu el programa).

Aquestes propostes seran una sonora demostració dels nivells de qualitat assolits per Joan Valls i de la petjada que ha deixat el centre en les vides de molts veïns de la vila, sent fins i tot l'element que va inspirar les carreres professionals d'alguns d'ells.

La celebració dels 40 anys, tant com la trajectòria del centre, són un homenatge a la persona de qui rep el nom: Joan Valls, músic i mestre calderí que ensenyava música als infants dels anys 60 i 70 anant a les cases, a falta d'una escola.

L'Escola Municipal de Música Joan Valls està ubicada dins del Centre Cívic de Caldes, al carrer BuenosAires 16-18, on també hi ha el Taller d'Art Municipal, Radio Caldes.

Contacte:
De Dilluns a Dijous de 17:30 a 20 hores. 
Divendres de 16 a 19 h 
C. Buenos Aires 16-18 
Tel. 93 865 49 77 
Mail:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

EMM Joan Valls: 1975 - 2015
L'Escola Municipal de Música Joan Valls va néixer l'octubre de l'any 1975 per iniciativa de la junta del Casino de Caldes i en resposta l'estima per la música que sempre ha demostrat la gent del poble i que en aquells anys es feia evident a través l'existència de diferents grups musicals.

El primer curs 1975-1976 va començar amb 36 alumnes, dels quals 15 ja es van examinar al Conservatori del Liceu amb una mitjana d'excel·lent.

Durant els següents cinc anys l'escola va seguir creixent i de seguida va començar a necessitar quelcom més que la iniciativa privada. Per aquest motiu, alguns pares sensibilitzats amb la música van promoure la municipalització del centre, una opció que convertia l'ensenyament musical a Caldes en un bé de caràcter públic a l'abast de tota la població. Joan Valls va passar a ser un equipament de l'Ajuntament l'any 1980.

Per a la gestió de l'escola es va crear un Patronat presidit per l'Alcalde i integrat per càrrecs públics, professors i el Sr. Joan Poble com a membre Fundador. El Patronat es va encarregar de la gestió del centre fins l'any 2004, moment en què aquesta figura legal va quedar obsoleta i l'escola va passar a ser gestionada directament per l'Ajuntament.

Al Patronat li devem, entre moltes altres coses, el nom de Joan Valls, que se li va posar el 1981 i ret homenatge al músic calderí que va ensenyar música a domicili a infinitat d'infants calderins durant les dècades dels 60 i 70

Entre els anys 1983 i 1993, l'Escola va obtenir diferents certificats de la Generalitat que la validen com l'escola que és avui:

1983: Qualificació Centre Autoritzat. 
1986: Classificació com a centre no oficial autoritzat d'Ensenyament Musical. Adscrita al Conservatori Elemental Municipal Josep M. Rueda de Granollers 
1990: Centre no oficial reconegut de nivell elemental 
1991: Classificació com a centre no oficial reconegut de grau elemental d'ensenyament musical 
1994: Validesa acadèmica oficial dels centres públics ensenyaments artístics.

Actualment l'escola compta amb més de 300 alumnes i molts d'aquells que van començar són avui músics professionals.

Joan Valls i Mogas
Joan Valls i Mogas (1889 - 1974) va néixer a Montcada i va viure a Caldes de Montbui des de ben jove. Valls era sobretot un gran pianista, però a Caldes, Sant Feliu de Codines i Palau-solità i Plegamans també el coneixien per donar classes particulars, més per vocació i estima a la música i a la gent que per ànim de lucre. Durant els anys vint va organitzar "L'Orquestrina Valls", que amenitzava el ball de les tardes dels joves. La seva gran passió era la música en tots els sentits i a la vila se'l recorda per l'altruisme demostrat alhora de compartir el seu do amb els seus veïns.

 

Flash Notícies